Adagolástechnika
Ipari kenőanyag adagolás
Szivattyútechnika
Kenőolaj, zsír, vegyszer
Emulzió kezelés
szkimmer, ipari porszívó

Pályázatok

2020-1.1.1-KKV-START „KKV START INNOVÁCIÓ Támogatási program”

A kedvezményezett neve: INDUSTOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 

A projekt címe: „Automata baromfi vakcinázó berendezés fejlesztése, prototípus legyártása.”

A projekt azonosítója: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00050

Elnyert támogatási összeg: 19.751.184,- Ft.

A tervezett beruházás helyszíne: 2085 Pilisvörösvár, Kisvasút u. 1 és 2851 Környe, Tópart u. 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2021.12.31.

Az Industor Kft. több mint 15 éve végzi sikeresen tevékenységét a szivattyútechnológia, adagolástechnológia tervezése, gyártása és fejlesztése területén. Termékeink forgalmazásához szorosan kapcsolódik a műszaki egyeztetés, tanácsadás is.

A technológiai fejlődés lekövetése érdekében folyamatosan fejlesztjük tevékenységünket, humán és infrastrukturális hátterünket. Jelen projekt egy fontos mérföldkő a vállalkozás életében, hiszen a fejlesztés alkalmazásával egy újabb lépést teszünk azért, hogy az állattenyésztés területén is egyre nagyobb hangsúlyt kapó élelmiszer alapanyag előállítás minőségi és egészségügyi megfelelősségi szempontok maradéktalanul érvényesülhessenek.

Jelen adagolóberendezés fejlesztéssel, innovációval a vállalkozásunk által eddig tervezett és gyártott kenőanyag-, ragasztóanyag- és tömítő adagoló berendezések mellett egy teljesen új terméket/eszközt tudna gyártani és az alkalmazási technológiával forgalmazni egy teljesen új piaci szegmens részére.

Innováció, fejlődési lehetőség a projekt megvalósításával:

A hazai állattenyésztés területén is egyre nagyobb hangsúlyt kap az élelmiszer alapanyag előállítás keretében a minőségi, egészséges élelmiszer alapanyag előállítási szempontoknak való megfelelés.

Ebből kiindulva már a tenyésztés során kiemelkedő fontosságú az egészséges állomány elérése és fenntartása, melynek lényegi eleme, hogy a különféle betegségek és az általuk okozható járványok elkerülése és hatásainak mérséklése érdekében okszerű és hatékony módon kerülhessenek az oltóanyagok adagolásra már az első életnapokon, akár üzemi méretű szinten is.

A fejlesztésünk tárgya olyan adagolóberendezés, mely alkalmas nagy viszkozitással rendelkező állatgyógyászati termék szuperabszorbens hidrogélbe ágyazott szabályozott kiadagolására napos baromfiállományok részére, mely berendezéssel a cseppek alakját, méretét és méreteloszlását lehet megfelelően automatizáltan szabályozni úgy, hogy az egyes állatok mindig az optimális mennyiségű oltóanyaghoz és vízhez jussanak.

Jelenleg nem érhető el a piacon olyan adagoló berendezés, ami biológiailag lebomló szuperabszorbens adagolására képes lenne, sem olyan berendezés, ami a cseppek alakját, méretét és méreteloszlását megfelelően szabályozná.

A kutatási projekt elsődleges célja olyan új adagolóberendezés fejlesztése (SmartDrops), ami az összetett reológiai rendszerbe integrált állatorvosi készítmények pontos adagolására alkalmas, ezzel megoldható a baromfi keltetés után történő kezelések elvégzése a napi termelési gyakorlatban és minden eddigi technológiai sorba beilleszthető.

A fejleszteni kívánt berendezés képes különböző reológiai tulajdonságokkal rendelkező anyagok szállítására és precíz, nagy sebességű adagolására. A hatékony és gazdaságos immunizálás fontos része a megfelelő hatóanyagok, hatóanyag-kombinációk kiválasztása, azonban ez önmagában még nem elegendő, ha nem tudjuk megfelelő mennyiségben, megfelelő helyre juttatni.

A kialakított rendszer lehetővé teszi a nagyüzemi baromfikeltetőknek az iparszerű keltetés során az állatgyógyászati termékek hatékony és biztonságos adagolását. Ezáltal a keltetők partnereinél a termelési eredmények és a termékpálya végén a humán élelmiszerbiztonság egyaránt javul.

Célunk a projekt keretében kifejlesztésre kerülő berendezés prototípusának megépítése, részegységeinek fejlesztése, kidolgozása és tesztelése is.

A projekt tervezett időtartama 12 hónap, az első szakaszban a technológia és a berendezés, annak részegységeinek fejlesztése történik, majd megépítésre kerül a prototípus. A projekt második szakaszában ennek tesztelése és az eredmények dokumentálása történik, valamint a szükséges változtatások elvégzése és újabb tesztelés következik. A projekt végén az alkalmazásra kerülő technológia leírása, használati útmutatása kerül rögzítésre.