Adagolástechnika
Ipari kenőanyag adagolás
Szivattyútechnika
Kenőolaj, zsír, vegyszer
Emulzió kezelés
szkimmer, ipari porszívó

Emulziókarbantartás

Emulziókarbantartás

A forgácsolással és képlékenyalakítással foglalkozó üzemek által használt emulziók, vizes oldatok, valamint a vizesbázisú edzőfolyadékok és alkatrészmosók vizes töltetei rendszeres karbantartást igényelnek.

A szilárd szennyezőket – iszapot, forgácsot – valamint a munkadarabbal behordott vagy tömítetlenségből származó idegen olajat a fémmegmunkálási emulzióból, edzőfolyadékból vagy alkatrészmosó folyadékból valamint azok tartályaiból el kell távolítani. Ellenkező esetben bakteriális vagy gombás fertőzés alakul ki, amelynek eredményeként a folyadék elsavasodik, az emulzió bomlásához valamint a szerszámgépek és alkatrészek korróziójához vezet.

Szkimmerek

Kompakt és nagy teljesítményű szkimmerek, szalagos olajleválasztók, a felúszó idegen olaj eltávolítására.

Emulzió bekeverők

Venturi, vagy proporcionális elven működő emulzió bekeverő fejek komplett készletben. A koncentrátumot a hordóból vagy kannából előre beállított arányban a vízáramba szivattyúzza.

Refraktométerek

A bekevert emulzió koncentrációjának gyors ellenőrzését szolgáló kézi eszköz.

Ipari porszívók

A fémmegmunkáló üzemek igényeire kifejlesztett nagy teljesítményű, olajálló ipari porszívók az emulzió, iszap, forgács begyűjtésére, megszűrésére és az emulzió visszaforgatására.

Idegen olaj szeparátorok

Folyamatos üzemű, mobil berendezések az idegen olaj emulzióból való kiválasztásához.

A fémmegmunkálásnál nagy mennyiségben használt vízzel elegyített hűtő-kenő folyadékok (emulziók és oldatok) különleges helyet foglalnak el az ipari kenőanyagok sorában.
Az üzembe koncentrátum formájában érkeznek, vízzel való bekeverésük az üzem feladata. Az alkalmazott koncentráció a technológia függvénye. A koncentrációt kézi, vagy digitális refraktométerek segítségével rendszeresen ellenőrizni kell.

www.emulziokarbantartas.hu

Bővebb információért keresse fel weboldalunkat, ahol specifikusan az emulziókarbantartáshoz használt  termékeinket, rendszereinket, megoldásainkat találhatja.